Blackheath | London

London interior design: Sitting room in a victorian basement flat with neutral tones and bright accents of blue. hotel chic guest bedroom with accents of green, lilac and cream Heathfield Antero Antique glass table lamp on mirrored bedside table Bespoke joinery painted in sage green
Project Overview

Residential - 1,012Β Sq.ft

Date
Category
Residential Interiors
About This Project

This lovely Victorian maisonette in the heart of Blackheath Village, provided a London base for a busy City professional, who wished to re-instill a warm, elegant and tranquil feel to this unloved new home. Being a basement apartment, some key issues faced were a lack of light, storage and zoning of the space to utilise the open plan living area to its full potential.
 
All elements of the new design were cohesive, introducing additional light and a sense of airiness; establishing a harmonious flow throughout the property and into the outside garden.
 
The kitchen and wardrobes were completely renovated, using existing carcasses to minimise expenditure, breathing new life and providing much needed storage.
 
A delicate and soothing colour palette of lighter neutral tones were complemented with sophisticated hues of colour. The fabrics and textures of the soft furnishings and accessories were deliberately rich in quality and inviting to the touch.
 
The finished design, transformed this period maisonette, into a classic, elegant and stylish home, a quiet sanctuary and place to β€˜escape’ to from the busy rigors of City life.